Bananencake
2005-10-20- Gang:Dessert
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 5m
Ingrediënten
- - 100 gram boter
- 225 gram bruine suiker
- 1 losgeklopt ei
- 225 gram volkorenmeel
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 4 eetlepels yoghurt
- 2 rijpe bananen
- 50 gram rozijnen
- 100 gram gemengde noten (of sesamzaadjes of zonnebloempitten)
Werkwijze
Stap1
Verwarm de oven voor op 180°.
Maak de boter zacht en meng met de bruine suiker. Langzaam het losgeklopt ei toevoegen. Gezeefde bloem toevoegen, samen met zout en bakpoeder. Dan de yoghurt, geprakte bananen, rozijnen en noten toevoegen, en even goed blijven roeren.
Het mengsel in een ingevet bakblik gieten en bakken op 180° gedurende 1 uur.
Als je niet weet wat te doen met die laatste banaan in de fruitschaal ……
Gemiddelde waardering
(2.5 / 5)
1 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door fati aan 21-10-2005
in welke bakblik moet ik die doen ik heb die van ronde van 30 en die lange van 30 cm
Geplaatst door Samyrah aan 21-10-2005
Dat kan je zelf kiezen hoor, zelf gebruik ik altijd een rond, maar dat is een kwestie van persoonlijke voorkeur.
Geplaatst door fati aan 21-10-2005
ok badank schatje