Bananencake

2005-10-20
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 100 gram boter
    - 225 gram bruine suiker
    - 1 losgeklopt ei
    - 225 gram volkorenmeel
    - 1/2 theelepel zout
    - 1/2 theelepel bakpoeder
    - 4 eetlepels yoghurt
    - 2 rijpe bananen
    - 50 gram rozijnen
    - 100 gram gemengde noten (of sesamzaadjes of zonnebloempitten)

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 180°.

Maak de boter zacht en meng met de bruine suiker. Langzaam het losgeklopt ei toevoegen. Gezeefde bloem toevoegen, samen met zout en bakpoeder. Dan de yoghurt, geprakte bananen, rozijnen en noten toevoegen, en even goed blijven roeren.

Het mengsel in een ingevet bakblik gieten en bakken op 180° gedurende 1 uur.

Als je niet weet wat te doen met die laatste banaan in de fruitschaal ……

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Vermicelli seffa als nagerecht

    Vermicelli seffa als nagerecht

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Griesmeelcake met vanillevla

    Griesmeelcake met vanillevla

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (3)

  1. Geplaatst door fati aan 21-10-2005

    in welke bakblik moet ik die doen ik heb die van ronde van 30 en die lange van 30 cm

  2. Geplaatst door Samyrah aan 21-10-2005

    Dat kan je zelf kiezen hoor, zelf gebruik ik altijd een rond, maar dat is een kwestie van persoonlijke voorkeur.

  3. Geplaatst door fati aan 21-10-2005

    ok badank schatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.