Cake met appelmoes

2006-01-07
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 375 ml appelmoes
    250 gr bloem
    2 tl bakpoeder
    150 gr boter
    200 gr suiker
    1 tl kaneel
    Handje rozijnen of krenten

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Smelt de boter in een pannetje, maar laat t niet bruin worden. Voeg de suiker en appelmoes toe en blijf roeren en verwarmen op laag vuur tot de suiker is opgelost. Haal dan van het vuur.

Zeef bloem met bakpoeder en meng het door de warme appelmoes. Doe de kaneel en rozijnen of krenten erbij en schep goed door.

In een ingevette vorm doen (de bakplaat van je oven of een cakevorm) en 30 minuten bakken in de oven.

Daarna bestrooien met kaneel en in de gewenste vorm snijden.

Ik heb een klein vormpje gebruikt en gewoon de helft van de ingredienten genomen

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 19
Beoordeel dit recept

19 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (14)

  1. Geplaatst door Marisah aan 09-01-2006

    insjallah ga ik ‘m straks proberen… let you know! Kan het ook met halvamoes (niet gesuikerd?)?

  2. Geplaatst door Marisah aan 09-01-2006

    hij staat in de oven, heb t maar gewoon geprobeerd..

  3. Geplaatst door ellouisa aan 09-01-2006

    sorry zag t net pas, ik denk dat het wel kan. Dan wordt het wat minder zoet. ben benieuwd wat je er van vindt!
    Dit is echt mijn lievelingscake geworden.

  4. Geplaatst door Marisah aan 11-01-2006

    Het was wel lekker qua smaak, maar hij was wel klef qua structuur. Moeten er geen eieren in?

  5. Geplaatst door ellouisa aan 11-01-2006

    nee dit is een lage cake, heb je niet te veel appelmoes gebruikt en was je bakblik groot genoeg? Bij mij wastie perfect, niet te droog en niet te nat.

  6. Geplaatst door 311276 aan 17-01-2006

    ik wil graag weten hoe groot de bakblik moet zijn als je evenveel ingredienten gebruikt als hierboven staat vermeld

  7. Geplaatst door ellouisa aan 18-01-2006

    Ik gebruik het bakblik van mn oven, weet niet hoe groot die is. Maar gewoon een lage vierkante of rechthoekige.

  8. Geplaatst door merdeja aan 31-01-2006

    ik wil het ook proberen, maar heb een vraagje.hoeveel cm moet de bak vorm zijn?

  9. Geplaatst door ellouisa aan 31-01-2006

    Ik weet niet precies hoeveel cm hij is. Ik zal het zo even opmeten en zal het vanavond erbij zetten, goed?

  10. Geplaatst door libeluli aan 16-01-2007

    he lieverd, salam- ik heb deze gemaakt, weliswaar met drie appels gepureerd (hier bestaat geen appelmoes) en panela ipv suiker heerlijk hoor, en nog gemalen nootjes eroverheengestrood. klassecake, everybody happie ciao aleikoum salam schatje

  11. Geplaatst door ellouisa aan 13-05-2007

    mmm klinkt goed meid!

  12. Geplaatst door sadiye aan 13-12-2008

    mmmmmmmmmmmm

  13. Geplaatst door oumhayat aan 16-02-2009

    het is mij niet gelukt, was niet te vreten en toen heb ik het stiekem aan de hond van de buren gegeven

  14. Geplaatst door sadiye aan 16-02-2009

    hahahahahahahaha jij ben echt grappig oumhayat 😀

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.