Choco-smida marmercake

2011-08-20
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 4 eieren ( groot)
    300ml melk + nog 2 eetlepels melk
    2 zakjes vanillesuiker
    350 gr suiker
    250 gram bloem
    250 gram fijne smida
    1 zakje bakpoeder
    3 hele volle eetlepels cacao
    300 ml olie
     

Werkwijze

Stap1

doe de smida in een kom met de 300 ml melk en meng dat goed

doe in een andere kom de olie met de suiker en een zakje vanillesuiker

meng dat goed ... sla er dan een voor een de eieren doorheen goed mengen het wordt mooi licht van kleur en een beetje schuimig.

doe hier de bloem en de bakpoeder bij en roer het rustig door tot het goed vermengd is.

als dat goed vermengd is meng je er de smida- melk mix bij.

dan verdeel je het beslag over 2 kommen in de ene helft doe je dat tweede zakje vanillesuiker, de 2 eetlepels melk en de cacao.weer goed doorroeren.

vet een bestilla bakblik in en bebloem hem.

giet hier in cirkels om en om de verschillende beslagen in... zodat je het marmer effect krijgt.

doe het dan op 150C (hetelucht anders  denk ik 160/ 170) ongeveer en half uur in de oven tot  ie gaar is .

(check met een sateprikker in het midden, als hij er droog uitkomt is ie gaar)

ook lekker met cocos door het lichte beslag heen, maar doe er dan ook nog een beetje extra melk doorheen anders wordt je cake zo droog

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.1 / 5)

4.1 5 24
Beoordeel dit recept

24 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door sjaahida aan 26-01-2007

    ik heb iets verkeerd erin gezet … in de heteluchtoven is het 150C en in de gewone oven ongeveer 160/170C… sorry

  2. Geplaatst door miss ikkie aan 06-02-2007

    nog een vraagje ik heb cocos melk.. kan je dat ook er in doen.. ik weet echt niet waar voor cocos melk eigenlijk is vandaar.

  3. Geplaatst door sjaahida aan 06-02-2007

    ik zou het echt nie weten . probeer het uit zou ik zeggen. cocosmelk gebruiken wij meestal in curry’s of soep. maar je kan er ook zoetigheid mee maken. maar ik ken alleen thaise zoetigheid wat ermee gemaakt wordt en dat is echt heel zoet.. ( ik vind het zelf persoonlijk niet zo lekker) ik zal mn moeder inshallah om wat recepten met cocosmelk te vragen. maar zijn wel thaise recepten… ik hoor het inshallah wel van je of je er behoefte aan heb xxxxxx veel salam

  4. Geplaatst door sjaahida aan 22-02-2007

    wajow… de punten gaan steeds omlaag hahahahaha steeds minder waardering snik snik.. sorry ik heb niks te doen hihi

  5. Geplaatst door miss ikkie aan 17-03-2007

    aah mislukt :'(

  6. Geplaatst door sjaahida aan 17-03-2007

    inshallah volgende keer beter…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.