Choco-smida marmercake
2011-08-20- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 5m
Ingrediënten
- 4 eieren ( groot)
300ml melk + nog 2 eetlepels melk
2 zakjes vanillesuiker
350 gr suiker
250 gram bloem
250 gram fijne smida
1 zakje bakpoeder
3 hele volle eetlepels cacao
300 ml olie
Werkwijze
Stap1
doe de smida in een kom met de 300 ml melk en meng dat goed
doe in een andere kom de olie met de suiker en een zakje vanillesuiker
meng dat goed ... sla er dan een voor een de eieren doorheen goed mengen het wordt mooi licht van kleur en een beetje schuimig.
doe hier de bloem en de bakpoeder bij en roer het rustig door tot het goed vermengd is.
als dat goed vermengd is meng je er de smida- melk mix bij.
dan verdeel je het beslag over 2 kommen in de ene helft doe je dat tweede zakje vanillesuiker, de 2 eetlepels melk en de cacao.weer goed doorroeren.
vet een bestilla bakblik in en bebloem hem.
giet hier in cirkels om en om de verschillende beslagen in... zodat je het marmer effect krijgt.
doe het dan op 150C (hetelucht anders denk ik 160/ 170) ongeveer en half uur in de oven tot ie gaar is .
(check met een sateprikker in het midden, als hij er droog uitkomt is ie gaar)
ook lekker met cocos door het lichte beslag heen, maar doe er dan ook nog een beetje extra melk doorheen anders wordt je cake zo droog
Gemiddelde waardering
(4.1 / 5)
24 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door sjaahida aan 26-01-2007
ik heb iets verkeerd erin gezet … in de heteluchtoven is het 150C en in de gewone oven ongeveer 160/170C… sorry
Geplaatst door miss ikkie aan 06-02-2007
nog een vraagje ik heb cocos melk.. kan je dat ook er in doen.. ik weet echt niet waar voor cocos melk eigenlijk is vandaar.
Geplaatst door sjaahida aan 06-02-2007
ik zou het echt nie weten . probeer het uit zou ik zeggen. cocosmelk gebruiken wij meestal in curry’s of soep. maar je kan er ook zoetigheid mee maken. maar ik ken alleen thaise zoetigheid wat ermee gemaakt wordt en dat is echt heel zoet.. ( ik vind het zelf persoonlijk niet zo lekker) ik zal mn moeder inshallah om wat recepten met cocosmelk te vragen. maar zijn wel thaise recepten… ik hoor het inshallah wel van je of je er behoefte aan heb xxxxxx veel salam
Geplaatst door sjaahida aan 22-02-2007
wajow… de punten gaan steeds omlaag hahahahaha steeds minder waardering snik snik.. sorry ik heb niks te doen hihi
Geplaatst door miss ikkie aan 17-03-2007
aah mislukt :'(
Geplaatst door sjaahida aan 17-03-2007
inshallah volgende keer beter…