Roomijs

2009-09-02
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 1:30 u
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • *2 dl room
    *4 dl melk
    *4 eidooierss
    *150 g suiker
    *1 vanillestokje

Werkwijze

Stap1

Klop de eidooierss los met ± 1 dl melk. Breng in een steelpan de room met de suiker, de rest van de melk en het vanillestokje aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
Roer hiervan ongeveer een kwart door de losgeklopte eidooierss.
Voeg dit al roerend aan de warme massa in de pan toe en laat op een laag vuur (blijf roeren) binden.
Laat dan volledig afkoelen. Roer tijdens het afkoelen een paar keer goed door om velvorming te voorkomen.
Schenk het in een diepvriesdoos, zet in de vriezer. Als de massa een zelfde dikte heeft als yoghurt, kan 'het smaakje' worden toegevoegd.
Schep de massa tijdens het invriesproces regelmatig om zodat zich geen grote kristallen kunnen vormen en het ijs egaal van structuur wordt.
Deze handeling herhalen tot het ijs zich heeft 'gezet'.
Bewaar het ijs in een afgesloten doos.
Om te eten: haal het ijs ruim van tevoren uit de vriezer en zet het in de koelkast om een beetje zacht te worden.
Het gemakkelijkste is het dan om met een warme lepel (dompel die telkens even in heet water) bolletjes van het ijs te scheppen.

Tip(s): Garneer het ijs met een passende saus, een paar blaadjes mint, chocoladekrullen, stukjes fruit enz.

Smaakjes om toe te voegen:

puree van fruit, bijvoorbeeld aardbeien, kiwi, banaan of mango, gehakte, geroosterde noten en rozijnen, fijngemalen praline, (± 15 g) cacaopoeder en fijngehakte chocolade.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vermicelli seffa als nagerecht

    Vermicelli seffa als nagerecht

  • Griesmeelcake met vanillevla

    Griesmeelcake met vanillevla

  • Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade

    Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade Recept

  • Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

    Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

  • Clafoutis van peren en frambozen

    Clafoutis van peren en frambozen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door koken20 aan 08-09-2009

    hmmmm ziet er echt heerlijke uit ga het echt eens probere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.