Soezen gebak

2008-07-08
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 250 ml water
    - 250 gr Bloem
    - 100 gr boter
    - 6 eieren
    - snufje zout

Werkwijze

Stap1

Kook of Soezendeeg;

Het 250 ml Water met de 100Gram Boter en het mespuntje zout in een pan onder voortdurend roeren aan de koek brengen.

De 250 gram gezeefde Bloem in een keer al roerend aan het kokende boter-watermengsel toevoegen.

De massa verder verwarmen, de bloem zorgt voor de binding. De massa in beweging houden.

In de massa blijven roeren tot het deeg als een bal van de panbodem loslaat en er op de panbodem een witte waas onstaat.

De massa in een mengkom doen en laten afkoelen. Een ei erdoor roeren tot het voledig door de massa is opgenomen.

De resterende eieren na elkaar toevoegen en erop letten dat elk ei goed met het deeg is vermengt alvorens het volgende ei toe te voegen.

De consistentie van het deeg controleren. Het daarvoor het lepel omhoog; het deeg moet glad zijn en glanzen en makelijk van de lepel aflopen. De soezendeeg op een stuk bakpapier spuiten en het deeg 15 a 20 minuten in een voorverwarmde oven (220Graden ) Bakken

Verder gebruik een spuitzak met kantelmondje nr 11.

als ze zijn afgekoeld vullen met een spuit met slagroom of bbr.

ook kan je de soezen dompelen in gesmolten chocolade.

Verder gebruik een spuitzak met kantelmondje nr 11. voor wat kleinere soesjes.

Je kunt er kleine of grote soezen mee maken..

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.2 / 5)

3.2 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Recept categorie:
Ingrediënten: , , , , , ,
Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door bloemetje* aan 25-10-2008

    Dit is totaal geen duidelijk recept.
    De resterende eiren na elkaar toevoegen ? Je moet eerst wel weten hoeveel eiren je nodig hebt.

  2. Geplaatst door sadiye aan 04-11-2008

    hahhahaa totaal gelijk

  3. Geplaatst door Druifje aan 30-11-2008

    Sorry door het te snel typen was ik de aantal eieren vergeten!!

    Het zijn er 6 Stuks!!

  4. Geplaatst door Druifje aan 30-11-2008

    Dit zijn de ingredienten:
    250 ml water
    250 gr Bloem
    100 gr boter
    6 eieren
    snufje zout

  5. Geplaatst door sadiye aan 30-11-2008

    nr 11 hahahahahaha welke is dat?:D 😀 😀

  6. Geplaatst door xchidax aan 08-12-2008

    Dat is een spuitmondje he.. staat er als het goed is gewoon op of bij..
    Ziet er heerlijk uit druifje!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.