Turkse borek

2008-08-30
  • Porties : 8
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • * 225 gr. feta
    * 225 gr. mozzarella
    * 2 eieren
    * 3 eetl. gehakte peterselie
    * 3 eetl. gesnipperde bieslook
    * 3 eetl. gehakte munt
    * snufje nootmuskaat
    * 225 gr. filodeeg
    * 3-4 eetl gesmolten boter
    * versgemalen zwarte peper

Werkwijze

Stap1

Rasp de kazen en klop de eieren los.

Verwarm intussen de oven voor op 180 graden.

Doe feta in kom en schep er mozzarella en eieren doorheen.

Doe dan alle kruiden, wat peper en de nootmuskaat erdoor.

Snijd de stapel filobladeren in 4 repen van ongeveer 8 cm breed.

Bedek de repen op 1 of 2 na met een vochtige theedoek, anders droogt de boel uit terwijl je bezig bent.

Kwast 1 reep deeg tegelijk met wat gesmolten boter in.

Schep 1 theelepel vulling langs de onderste rand van het deeg.

Vouw een hoek over de vulling, zodat je een driehoek krijgt.

Vouw het deeg zo om en om tot je niet meer verder kan.

Maak zo driehoekjes met het deeg tot je vulling op is.

Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze een half uurtje tot ze goudbruin en bros zijn.

Zowel warm als koud lekker.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.3 / 5)

3.3 5 7
Beoordeel dit recept

7 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Ja
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Ja
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door bismilla aan 05-10-2007

    hallo met bisilla ik weet niet hoe ik moet beginnen kun je dat aan mij uitlegen hoe ik het kan doen want er staat alleen maar de ingredienten maar hoe ik het moet bereiden niet oke dit is mijn vraag.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.