Chocolade hazelnoot maantjes

2010-02-27
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Deeg
    - 300 gram meel
    - 2 eetlepels cacao poeder
    - 2 eieren
    - 200 gram gesmolten boter
    - 137 gram hazelnoten (niet gebakken)
    - 85 gram suiker.
    Glazuur
    - 2 melkchocolade repen van Verkade
    - +/- 10 gram fijngemaakte hazelnoten

Werkwijze

Stap1

Mix de meel met de cacao poeder, hazelnoten (Deze eerst fijnhakken, hoeft niet super klein te zijn bewaar ong. 10 gram voor het glazuur) en suiker voor je er de boter en eieren aan toevoegt.

Dan voeg je de gesmolten boter en eieren aan het mengsel toe
Dit kneed je heel goed door elkaar tot een goed samenhangend deeg.

Dan vorm je er maantjes van en deze leg je op met bloem bestuift bakpapier of op de bakplaat zelf.

Deze bak je voor +/- 10 minuten (Kan ook iets langer zijn) in een 180 graden voorverwarmde oven.
Als deze klaar zijn dan laat je ze even afkoelen voor je ze in de gesmolten chocolade dompelt en ze met de fijngemaakte hazelnoten bestrooid.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(2.7 / 5)

2.7 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

  • Biscuit Rolcake zonder oven binnen 10 minuten klaar

    Biscuit Rolcake zonder oven binnen 10 minuten klaar

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door sokkar aan 17-08-2010

    Kan ik het recept voor deze lekkernij ergens vinden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *