Elandhoefjes

2008-12-06
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m

Ingrediënten

  • *60 g gemalen amandelen
    * 250 g Patentbloem
    * 30 g poedersuiker
    * 0,5 tl bakpoeder
    * 200 g koude boter
    * 1 eierdooier
    * 70 bruine basterdsuiker
    * 160 g chocolade naar keuze.(hier hazelnoot en puur)

Werkwijze

Stap1

Verwarm je oven op 175 C.

Meng alles behalve de bruine basterdsuiker en de chocolade.Wikkel het deeg in folie en laat een uur in de koelkast staan.

Maak rolletjes van 25 g. Maak ze met een mes iets plat en wentel ze door de bruine basterd bak ze 20 minuten .Laat ze op een rooster even afkoelen.

Smelt de chocolade 3-4 min op 450 Watt (af en toe roeren) in een niet te plat bakje. Doop ze er half in en leg ze op bakpapier.

Om te stollen zet ze minimaal 45 min in de koelkast daar bewaar ik ze dan in een afgesloten doos.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse dadelkoekjes

    Marokkaanse dadelkoekjes

  • Hazelnoot-schuimrol gegarneerd met chocolade en zelfgemaakte karamel

    Hazelnoot-schuimrol gegarneerd met chocolade en zelfgemaakte karamel

  • Kleine vanille Basbousat's lekker zacht en snel te maken

    Kleine vanille Basbousat’s lekker zacht en snel te maken

  • Koffiebroodjes gevuld met banketbakkersroom en chocoladestukjes

    Koffiebroodjes gevuld met banketbakkersroom en chocoladestukjes

  • Kleine kerststolletjes luchtige en zachte met homemade amandelspijs

    Kleine kerststolletjes luchtige en zachte met homemade amandelspijs

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door assia7 aan 14-01-2009

    dit zijn heeeeeeeeeeeeerlijke koekjes..
    hmmm..
    ik ga het een keer proberen

  2. Geplaatst door sadiye aan 23-01-2009

    😀

  3. Geplaatst door sadiye aan 15-09-2009

    😀

  4. Geplaatst door si_youssef aan 18-09-2009

    moet je de amandelen bakken?

  5. Geplaatst door sadiye aan 18-09-2009

    ja beetje bakke

  6. Geplaatst door shayma20 aan 17-08-2011

    moeten de amandelen gepeld zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *