Recepten van deze keuken: Marokkaanse
De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.
Trid – Rfisa, Lemssemmen in kipsaus
TRID - Rfisa, Lemssemmen in een kip saus, Dit is zo lekker!! Het is vooral ...
Lees meerTraditionele Marokkaanse Couscous met melk en pompoen
Couscous met melk en pompoen is een traditioneel Marokkaans Rif gerecht. Couscous is een zeer populair ...
Lees meerMarokkaanse vijgenkoekjes
dit zijn koekjes die op vijgen lijken maar eigelijk gewoon lekkere koekjes zijn
Lees meerTajine van lamsvlees met pruimen en amandelen
Tajine van lamsvlees met pruimen en amandelen, Heerlijk recept van mijn schoonmoeder, heel gemakkelijk om ...
Lees meerVegetarisch Couscousgerecht met Uien-Rozijnensaus
Vegetarisch couscousgerecht met uien-rozijnensaus voor 2 of 3 personen.
Lees meer