Recepten van deze keuken: Marokkaanse
De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.
Aardappeldonuts
Aardappeldonuts, Heerlijke donuts. Ik heb dit recept een keer van een meid gekregen, volgens mij ...
Lees meerWarme Marokkaanse wortelsalade
Warme Marokkaanse wortelsalade, maak de wortelen schoon en kook ze in water met een beetje ...
Lees meerGevulde paprika
Gevulde paprika, bak de uien, paprika kosbar de hete peper tot een charmila dan gooi ...
Lees meerZelfgemaakte honing
Zelfgemaakte Honing, Heb je het ook al voorgehad? Je wenst wat chebakia te maken of ...
Lees meerVis in de oven
Vis in de oven, Maak de vissen goed schoon, en marineer ze met de chermoula. ...
Lees meerTchekchouka
Tchekchouka, De tomaten ontvellen, halveren en van pitjes ontdoen. Het vruchtvlees in stukjes snijden. De ...
Lees meerZa3louk ( Aubergine-salade)
Za3louk ( Aubergine-salade), De aubergines grillen, en laten koelen en het vel verwijderen en in ...
Lees meerFilodeeg met spinazie, kip en fetakaas
Filodeeg met spinazie, kip en fetakaas, haal de goedkoopste spinazie, dat is de enige spinazie ...
Lees meerMa3koeda – maakouda
Ma3koeda, Maakouda is snel te maken. Het kan gegeten worden als voorgerecht of bijgerecht. Wat ...
Lees meer