Recepten van deze keuken: Marokkaanse
De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.
Tajine met kip en groenten
Tajine met kip en groenten, Met warm knapperig brood eten, je kunt er een simpele ...
Lees meerMarokkaanse fruitsalade
Marokkaanse fruitsalade, Appels en peren schillen, klokhuis verwijderen en in dunne schijfjes snijden in een ...
Lees meerLamsvlees met tomaten
Lamsvlees met tomaten, eten met brood of frietjes en salade. Lekker, makkelijk en snel gerecht.
Lees meerRonde marmercake
Ronde marmercake, heerlijke en makkelijke cake! Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker schuimig. ...
Lees meerHarira – Marokkaanse soep
Voor Marokkanen geen ramadan zonder harira! De soep bevat allerlei belangrijke stoffen die nodig zijn ...
Lees meerMini bladerdeeg hapjes met kip
Mini bladerdeeg hapjes met kip, Snijd de kipfilet in grove stukken en mix het in ...
Lees meerTajine met lamslever
Tajine met lamslever, echt een aanrader! ook voor mensen die niet echt van lever houden ...
Lees meerVoorgerecht salade
Voorgerecht Salade, Kook de pasta of rijst, de aardappels en de wortels gaar, doe het ...
Lees meerKiptajine met ui en komijn
Kiptajine met ui en komijn, Olie verhitten in een pan kip met een handvol uien, ...
Lees meer