Recepten van deze keuken: Marokkaanse
De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.
Voorgerecht salade
Voorgerecht Salade, Kook de pasta of rijst, de aardappels en de wortels gaar, doe het ...
Lees meerKiptajine met ui en komijn
Kiptajine met ui en komijn, Olie verhitten in een pan kip met een handvol uien, ...
Lees meerDonuts besmeerd met honing en bestrooid met kokos
Donuts, dit donuts recept is het enige dat bij mij goed lukt en dat ook ...
Lees meerHarsha koekjes
Harsha koekjes, simpel en lekker. Meng alle ingrediënten met elkaar, voeg smid toe kneed dit ...
Lees meerWalnootkoekjes
Heerlijke walnootkoekejs, je moet een speciaal walnootpannetje hiervoor hebben. Ik plaats daar de foto nog ...
Lees meerTuinbonen op zijn Marokkaans
Tuinbonen op zijn Marokkaans, Lekker simpel gerecht wat je erbij kan serveren, ik serveer het ...
Lees meerGebakken garnalen
Gebakken garnalen, ik serveer deze garnalen meestal met gebakken vis en charmila en soms gebruik ...
Lees meer