Recepten van deze keuken: Marokkaanse

De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.

Harira - Marokkaanse soep

Harira – Marokkaanse soep

Recept categorie: , , Keuken:
Waardering:(4.5 / 5)

Voor Marokkanen geen ramadan zonder harira! De soep bevat allerlei belangrijke stoffen die nodig zijn ...

Lees meer
Mini bladerdeeg hapjes met kip

Mini bladerdeeg hapjes met kip

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(3.9 / 5)

Mini bladerdeeg hapjes met kip, Snijd de kipfilet in grove stukken en mix het in ...

Lees meer
Tajine met lamslever

Tajine met lamslever

Waardering:(3.3 / 5)

Tajine met lamslever, echt een aanrader! ook voor mensen die niet echt van lever houden ...

Lees meer
Voorgerecht salade

Voorgerecht salade

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(4.6 / 5)

Voorgerecht Salade, Kook de pasta of rijst, de aardappels en de wortels gaar, doe het ...

Lees meer
Charmoula

Charmoula

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(4 / 5)

Charmoula, Marokkaanse saus, Echt een aanrader lekker bij swa of bij de barbeque

Lees meer
Kiptajine met ui en komijn

Kiptajine met ui en komijn

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(4 / 5)

Kiptajine met ui en komijn, Olie verhitten in een pan kip met een handvol uien, ...

Lees meer
Marmita

Marmita

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(4.1 / 5)

Marmita wat elke Marokkaan(se) wel kent en(veel)eet of niet! Zeer traditioneel maar iedereen maakt het ...

Lees meer
Tonosalata

Tonosalata

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(4.8 / 5)

Tonijnsalade, Laat de tonijn uitlekken en doe deze in een kom. Doe de ui, ...

Lees meer
Gevulde bladerdeeg met kaas of kip

Gevulde bladerdeeg met kaas of kip

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(4 / 5)

Gevulde bladerdeeg met kaas/kip, Besmeer de kipfilet in met kruiden en na een uur kook ...

Lees meer
Kippenpootjes met aardappels

Kippenpootjes met aardappels

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(3.8 / 5)

Gekruide kippepootjes met aardappels in de oven, De kippepootjes laten marineren in een sausje van ...

Lees meer