Baklava

2005-11-08
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 350 gram gesmolten boter
    200 gram gehakte amandelen
    200 gram gehakte walnoten
    2 theelepels kaneel
    theelepel kruidnagelpoeder 300 gram bladerdeeg
    350 gram suiker
    350 gram honing
    4 eetlepels water

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 180 C.

Vet een rechthoekige bakvorm van circa 20 bij 23 cm in met wat gesmolten boter.

Vermeng in een kom de amandelen, walnoten, kaneel en kruidnagelpoeder.

Laat het bladerdeeg ontdooien en rol dit uit tot acht lappen met de afmeting van de bakvorm.

Bestrijk de eerste en tweede lap met gesmolten boter en leg deze op elkaar in de bakvorm; leg hierop wat van het notenmengsel.

Bestrijk de derde lap met boter, leg het op de andere en bestrooi het ook met wat notenvulling.

Herhaal dit met de vierde, vijfde en zesde lap tot de notenvulling op is.

Bestrijk de zevende en achtste lap met boter en leg die er bovenop.

Snij de randen bij, snijd de bovenste lap met een mes ruitvormig (ruitjes van circa 4 bij 4 cm) in en bestrijk dit met water.

Zet het gebak in het midden van de oven en laat het in circa 30 minuten goudgeel bakken.

Bereid intussen de siroop door suiker, honing en 4 eetlepels water op een middelhoog vuur in een pan met dikke bodem te mengen tot de suiker is opgelost.

Zet het vuur hoog, breng het geheel al roerende aan de kook, zet het vuur weer middelhoog en laat het een paar minuten pruttelen.

Neem de baklava uit de oven, giet de siroop erover en laat het goed intrekken.

Als de baklava geheel is afgekoeld snijd je de ruitjes van elkaar los

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 10
Beoordeel dit recept

10 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (11)

  1. Geplaatst door Bollebuik aan 08-11-2005

    Waaw! Ik lust het niet maar voor degenen die het lusten, het is zeker de moeite volgens mij !

  2. Geplaatst door oortje31 aan 13-11-2005

    zit er zeer goed uit tabarak allah!!

  3. Geplaatst door sami aan 04-01-2006

    wat voor bladerdeeg

  4. Geplaatst door saghro aan 01-12-2006

    zodra ik de baklava in de oven doe dan krimpt die deeg wat moet ik daar tegen doen
    door hitte weet je

  5. Geplaatst door sadiye aan 29-09-2008

    mmmmmmm ziet er erg lekker uit..
    moet de baklava en de siroop alebij warm zijn?????????

  6. Geplaatst door sadiye aan 03-10-2008

    ik heb deze baklava gemaakt hij is heel erg lekker bedankt voor het recept

  7. Geplaatst door meisje070 aan 05-10-2008

    Ik heb er nu zin in!!!:P

  8. Geplaatst door meidoornstraat aan 01-12-2008

    gebruik je fillodeeg of die vierkante bladerdeeg van koopmans bv?

  9. Geplaatst door amaani aan 31-12-2008

    lekker hmmmmmmmmmm

  10. Geplaatst door sadiye aan 08-08-2009

    ik ga morgen baklava make en ik doe 5 lappe gewoon onderste met alleen boter endan op de 6de noten endan weer 5 alleen met boter endan 12ste weer notenmensel endan de rest erop

  11. Geplaatst door sadiye aan 08-08-2009

    maar weet iemand dat ik wil dat mijn baklava niet zo zacht is ik wil hem krokant weten jullie hoe ik dat zo krijg moet ik dan de syrup koud erop doen ofzo?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.