M’chekla

2005-10-28
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Het deeg:
    * 4 glazen meel
    * 1 snufje zout
    * 1 glas gesmolten margarine
    * 1 eetlepel griessuiker
    * 1 eierdooier
    * oranjebloesemwater
    Vulling:
    * 1 glas fijngemalen droge noten (amandelen, hazelnoten, pistachenoten etc.)
    * glas griessuiker
    * 1 zakje vanillesuiker
    * 2/3 eieren
    * 500 gram honing
    * 1 glas oranjebloesemwater
    * een handje amandelen

Werkwijze

Stap1

Zeef het meel boven een kom en meng het met het zout. Maak een kuiltje in het midden en doe hierin de gesmolten margarine, suiker en eierdooier. Wrijf er met de handen erdoorheen, zodat het meel de vet opneemt van de margarine. Kneed het deeg door geleidelijk oranjebloesemwater toe te voegen. Blijf kneden totdat je een glad en een makkelijk te bewerken deeg hebt verkregen. Bedek het met een theedoek en laat het enkele momenten rusten.

Intussen bereidt je de vulling voor, meng in een beslagkom de fijngemalen noten, de suiker en de vanillesuiker. Voeg de eieren daarna toe. Meng alles goed door elkaar totdat je een stevige mengsel (deeg) krijgt.

Neem het deeg en rol het uit met behulp van een deegroller tot een dikte van 2 mm. Doe hetzelfde met de vulling.

Snijd met behulp van een theeglas cirkels uit het deeg en de vulling. Zet een cirkel vulling op een cirkel van het deeg en leg daarop weer een cirkel van het deeg (deeg, vulling deeg).

Met behulp van een keukentang (nekkach) knijp de omtrek van elke cirkel. Zet in het midden van elk koekje een amandel. Zet de koekjes op een bestoven bakplaat in een voorverwarmde oven op 200 C en laat ze ongeveer 20 minuten bakken. Haal ze daarna uit de oven. Dompel ze eventueel direct in de honing (dat even verwarmd is met de oranjebloesemwater). Zet de koekjes in papieren vormpjes.

Ik heb deze recepten via een vriendin langs mail doorgestuurd gekregen en wou ze met jullie delen aangezien het suikerfeest er aankomt.

Smakelijk

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(1.9 / 5)

1.9 5 26
Beoordeel dit recept

26 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (15)

  1. Geplaatst door tangia aan 28-10-2005

    wat is GRIESZUIKER??

  2. Geplaatst door Samyrah aan 28-10-2005

    Is gewone suiker hoor

  3. Geplaatst door mamma aan 29-10-2005

    wat voor soort glas gebruik jij.een thee glas of ee longdrink glas

  4. Geplaatst door ellouisa aan 29-10-2005

    zien er lekker uit, hoeveel zit er in een glas?

  5. Geplaatst door Samyrah aan 30-10-2005

    Ik gebruik een longdrinkglas.

  6. Geplaatst door ellouisa aan 30-10-2005

    weet je ook hoeveel ml dat is?want ik heb veel verschillende longdrinkglazen 🙂

  7. Geplaatst door mamma aan 30-10-2005

    volgens mij klopt die vulling niet.wat het is veelste dun om uit te rollen.

  8. Geplaatst door Samyrah aan 01-11-2005

    de vulling klopt hoor, mijn zus heeft ze vandaag gemaakt voor l’ied en ze zijn perfect gelukt.

  9. Geplaatst door miss france aan 02-11-2005

    ik heb ze ook gisteren gemaakt en zoals mama hier boven heeft gezegd is de vulling te paperig…
    dus het klopt niet ik heb er cocos bij gegooid om de pap dikker te krijgen, werd wel wat dikker maar nog paperig…dussss

  10. Geplaatst door Rachida75 aan 07-01-2006

    sorry dat ik het zeg, maar ik moet het gewoon zeggen. Deze recept klopt voor geen meter. Je kan de recepten beter per gram op de site zetten dat is beter. Ik heb alles weg moeten gooien, maar gelukkig ben ik heel goed in de keuken heb ik het anders verwerkt.

  11. Geplaatst door 311276 aan 17-10-2006

    ik heb deze koekjes vorig jaar ook gemaakt, en inderdaad de vulling was te papperig. Nou wil ik ze weer maken,maar ik weet niet hoeveel eieren ik nou wel moet gebruiken, want ik wil niet dat het weer papperig wordt. Heeft iemand misschien wel het juiste recept?
    Ik hoop op een snelle reactie.

  12. Geplaatst door 311276 aan 17-10-2006

    oh ja en bij mij waren ze zo plat als een dubbeltje, terwijl die van jou wel gerezen lijken. Hoe komt dit?
    Ik heb een rondje vulling op een rondje deeg gelegd en daarboven weer een rondje deeg.

  13. Geplaatst door ieniemienie aan 09-01-2008

    kan iemand het goede recept plaatsen ziet er mooi uit

  14. Geplaatst door sadiye aan 25-11-2008

    wat is er mis met deze recept?

  15. Geplaatst door sabrine aan 27-01-2009

    Sorry dames,vulling is niet papperig jullie moet de vulling net als briwa maken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.