Mijn versie van de fantacake
2007-08-12- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- Ingrediënten:
4 eieren
250 gr bloem
250 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
Half zakje bakpoeder van 16 gram dus 8 gram
125 ml zonnebloemolie
150 ml fanta
jam kokos hageltjes papieren cakevormpjes
Werkwijze
Stap1
Verwarm de oven voor op 170 graden.Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker tot een lichtgele luchtige massa. Voeg dan fanta en olie toe en mix dat er goed door.
Meng bloem met bakpoeder en zeef dat erboven. Mix er goed door tot een glad en luchtig beslag.
Vet een vorm van 30 cm doorsnede in (de kleinste bestillavorm) of een springvorm van 24-26 cm( heb ik gedaan) en bestrooi met bloem.Giet het beslag erin en bak in ongeveer 30-40 min gaar (heb de tijd niet in de gaten gehouden, dus blijven opletten ).
Maak ondertussen het glazuur door de poedersuiker met wat water te mengen tot een mooi glazuur.
Laat de cake in de oven afkoelen (uitzetten en de deur elke 5 minuten een stukje verder open zetten) en daarna buiten de oven.
Haal uit de vorm en smeer er jam op.
Daarna doe je de ene helft met kokos, en de andere helft met hageltjes. maar dat mag je zelf weten.
Snijd ze dan in vierkantjes rondjes driehoekjes whatever en doe ze in een papieren cakebakje.
Dat lijkt mooi
Gemiddelde waardering
(4.3 / 5)
18 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door amientje aan 28-08-2007
zo lekker ziet er heerlijk uit
Geplaatst door Mounake aan 26-09-2007
Je moet trouwens eens cola proberen vinden ze hier thuis nog lekkerder dan Fanta !
Geplaatst door amientje aan 27-09-2007
cola kan dat ook??
best grappig cola en fanta cakjes 🙂
Geplaatst door xchidax aan 07-12-2008
lekker fanta cake!!:D
Geplaatst door nas1975 aan 23-12-2008
kheb gemaakt maar hij zakte in. hoe kan dat
Geplaatst door beauty19 aan 20-02-2009
Ik maak m ook altijd. Bij mij mislukt die nooit. ik denk dat je m te kort in de oven laat staan.
De originele is tog van Ellouisa???
Geplaatst door sadiye aan 29-08-2010
hmm lekker ik ga deze maken