Recipes from Ingredient: Amandelen

De amandel is het zaad van de amandelboom. Amandelen worden in augustus geoogst. De buitenkant van de 'pit' van deze steenvrucht wordt gekraakt; het vlies wordt verwijderd door de amandel kort te blancheren. De amandel is wel zelfbestuivend, maar kwekers in Californië zetten op grote schaal bijen in voor de bestuiving.

Vermicelli seffa als nagerecht

Vermicelli seffa als nagerecht

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(3.4 / 5)

Vorig weekend visite gehad, als hoofdgerecht tajine gemaakt met gedroogde pruimen en abrikozen met salades ...

Lees meer
Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(4.1 / 5)

Marokkaanse Briwat be louz of amandeldriehoekjes, wie kent deze heerlijke koekjes niet. Deze zijn een ...

Lees meer
Griesmeelcake met vanillevla

Griesmeelcake met vanillevla

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3.4 / 5)

Griesmeelcake smaakt lekker zacht met smaak van vanille. Heerlijk met een glaasje Marokkaanse thee.

Lees meer
Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(3.3 / 5)

Het recept van amandelghribya of amandelkoekje, een van de bekendste Marokkaanse koekjes. Wordt vaak met ...

Lees meer
Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade

Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade Recept

Recept categorie: , , Keuken:
Waardering:(4.3 / 5)

Recept van heerlijke maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade. Lekker met een kopje koffie of thee.

Lees meer
Msemmen met amandelen en honing recept

Msemmen met amandelen en honing recept

Recept categorie: , , Keuken:
Waardering:(2.5 / 5)

Het recept van msemmen met amandelen en honing. Heerlijke rghifaat voor bij de thee, deze kun ...

Lees meer
Mrouzia een belangrijk gerecht uit de Marokkaanse keuken

Mrouzia een belangrijk gerecht uit de Marokkaanse keuken

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3.4 / 5)

Mrouzia is een belangrijk gerecht uit de Marokkaanse keuken. Het gerecht wordt bereid in een ...

Lees meer
Traditionele Marokkaanse Seffa van vermicelli

Traditionele Marokkaanse Seffa van vermicelli recept

Waardering:(3.9 / 5)

Gedurende mijn tijd dat ik in Marokko heb gewoond heb ik dit gerecht veel gegeten ...

Lees meer
Kipbestilla - Marokkaanse pastei van kip en filodeeg

Kipbestilla – Marokkaanse pastei van kip en filodeeg

Recept categorie: , , Keuken:
Waardering:(3.9 / 5)

Ik denk dat ik de afgelopen tijd de meeste verzoekjes heb gehad voor dit recept, ...

Lees meer
Kleine vanille Basbousat's lekker zacht en snel te maken

Kleine vanille Basbousat’s lekker zacht en snel te maken

Recept categorie: , , , , Keuken:
Waardering:(4.3 / 5)

Het recept van kleine vanille Basbousat's, lekker zacht en snel te maken. Meestal kom je ...

Lees meer