Marokkaanse visballetjes (dorma)

2012-12-26
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Rijstbal gemengd met visfilet in tomatensaus.

Ingrediënten

  • - 1kg witte visfilet
    - 250g basmati rijst
    - een bosje peterselie (Marokkaans)
    - 1ui
    - 1 rode paprika
    - 2 blokje groente bouillon (liefst knorr)
    - 200g groene olijven
    - Marokkaanse kruiden o.a.: witte peper, gember, komijn, rode paprika poeder en zafraan.
    - olijfolie
    - tomatensaus (voor b.v. spaghetti)

Werkwijze

Stap1

- Snij de ui in kleine bokjes en bak die in olijfolie in de pan, voeg de rode paprika toe, het moet ook in blokjes
- Voeg er dan ongeveer 300ml tomatensaus toe en de peterselie.
- Zet al de kruiden en de bouillon blokjes er bij
- Voeg 1L water toe en laat het op een laag vuurtje koken.
- Mix het vis fijn in een mixer of blender ( een beetje zoals gehakt)
- Zet de rijst en de "gehakte vis" in een beslagkom, voeg olijfolie toe, kruiden, peterselie en meng het heel goed,
- Rol het in de vorm van balletjes (je mag kiezen hoe groot).
- Zet de balletjes in de saus en laat het ongeveer 15min koken.
- Laat het 20min rusten zodat het rijst intrekken.
 
KLAAR!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Couscous salade

    Couscous salade voor 6 personen recept

  • Vermicelli seffa als nagerecht

    Vermicelli seffa als nagerecht

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *