Recipes from Ingredient: Boter
Boter is de gekarnde room van melk. Men spreekt ook wel van roomboter, wat een pleonasme is, aangezien boter altijd van room gemaakt wordt. De productnaam boter is beschermd en moet ten minste 82% melkvet bevatten. Daarom wordt bijvoorbeeld het Engelse peanut butter niet vertaald als pindaboter, maar als pindakaas. Margarine is dus anders dan boter, ook al wordt het in dagelijks spraakgebruik ten onrechte soms zo genoemd.
Bekendste Marokkaanse koekjes Gazellehoorntjes – Ka3b Leghzal
Het beroemdste Marokkaanse koekjes, ka3b leghzal. Ze zijn heerlijk en bijna iedereen is er gek ...
Lees meerGehaktbroodjes
Gehakt naar smaak kruiden en wat peterselie toevoegen. hak het uitje fijn en meng ook ...
Lees meerBoterspritsen
Boterspritsen of spritskoek is een koekje, dat al sinds de zestiende eeuw in de Nederlanden ...
Lees meerChocoladetaart
Chocoladetaart, Voor het deeg laat u de boter heel zacht worden, maar niet smelten. Doe ...
Lees meerChocolademousse
Heerlijke chocolademousse dat je makkelijk kan maken. De kinderen zijn helemaal gek op.
Lees meerFeqqas met gekonfijte fruit
Feqqas met gekonfijte fruit, Begin eerst met het klutsen van de eieren samen met de ...
Lees meer