Recipes from Ingredient: Boter
Boter is de gekarnde room van melk. Men spreekt ook wel van roomboter, wat een pleonasme is, aangezien boter altijd van room gemaakt wordt. De productnaam boter is beschermd en moet ten minste 82% melkvet bevatten. Daarom wordt bijvoorbeeld het Engelse peanut butter niet vertaald als pindaboter, maar als pindakaas. Margarine is dus anders dan boter, ook al wordt het in dagelijks spraakgebruik ten onrechte soms zo genoemd.
Wortelcake
Wortelcake, Oven voorverwarmen op 175 °C. Bakpapier op bodem van bakvorm leggen. Wortel dun schillen ...
Lees meerRijsttaart
Rijsttaart, Lekker voor bij de koffie. Smelt de boter in een pan en roer de ...
Lees meerMini cakes
Mini cakes, Meng de bloem en het bakpoeder en roer er het eier-suikermengsel door. Tot ...
Lees meerMini groenten-ei tortilla
Mini groenten-ei tortilla, de basis van dit recept ergens op een site, maar heb er ...
Lees meerKersenvlaai
Kersenvlaai, Een heerlijke vlaai met kersenvulling. Ik heb hem een tijdjes geleden al 2 keer ...
Lees meerMarokkaanse harcha
Harcha (ook wel gespeld als harsha) is een Marokkaans gebakken broodsoort gemaakt van griesmeel, boter. ...
Lees meerGevulde schelphoorn
Deze koekjes zien er zeer feestelijk en vooral aantrekkelijk uit! Zeker de moeite waard om ...
Lees meer