Recepten van deze keuken: Marokkaanse

De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.

Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(5 / 5)

Een rijke, smaakvolle tajine met malse stukken rundvlees, zoete pruimen, en knapperige amandelen, perfect voor ...

Lees meer
Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(5 / 5)

Een smakelijke tajine met kip, een unieke combinatie van smaken met geconserveerde citroen en olijven, ...

Lees meer
Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

Recept categorie: , Keuken: ,
Waardering:(3.8 / 5)

Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn (habba sawdaa), een gezond en makkelijk ...

Lees meer
Harchakoekjes in de vorm van ghribia

Harchakoekjes in de vorm van ghribia

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(3.7 / 5)

Hoe je Harchakoekjes maakt in de vorm van Ghribia. Ze zijn makkelijk en snel te ...

Lees meer
Marokkaanse ijstaart fruitsalade

Marokkaanse ijstaart fruitsalade

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3.9 / 5)

Marokkaanse Ijstaart fruitsalade is een hele mooie presentatie voor je gasten of gewoon voor jezelf ...

Lees meer
Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

Recept categorie: , , Keuken:
Waardering:(3.5 / 5)

Sinds ik met succes steeds vaker Marokkaans brood bak, konden deze heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes ...

Lees meer
Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3.8 / 5)

Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter, met een videorecept

Lees meer
Mini tortilla's recept

Mini tortilla’s

Recept categorie: , , Keuken: ,
Waardering:(3.8 / 5)

Ik plaatste al mijn recept voor een grote aardappeltortilla in een koekenpan, maar je kunt ...

Lees meer
Barbecue chicken pizza

Barbecue chicken pizza

Recept categorie: , , Keuken: ,
Waardering:(3 / 5)

Ik koos uiteindelijk voor deze barbecue chicken pizza. En uiteraard maakte ik de barbecuesaus zelf ...

Lees meer
Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

Waardering:(4.1 / 5)

Makkelijk te maken gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella.

Lees meer