Recepten van deze keuken: Marokkaanse

De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.

Thuis gemaakte zachte bagels met sesam

Thuis gemaakte zachte bagels met sesam

Recept categorie: , Keuken: , ,
Waardering:(5 / 5)

Een bagel is een broodje met een gat erin. Qua vorm lijkt hij veel op ...

Lees meer
Marokkaans brood thuis gemaakt

Echt Marokkaans brood thuis maken voor traditionele gerechten en ontbijt

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(5 / 5)

Hoe je Marokkaans brood thuis kan maken. Heerlijk warm en de geur mmm en natuurlijk ...

Lees meer
Zeebaars Tajine met ingemaakte citroen en olijven

Zeebaars Tajine met ingemaakte citroen en olijven

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3 / 5)

Recept van een heerlijke  Zeebaars Tajine met ingemaakte citroen en olijven. Dit kun je opdienen ...

Lees meer
Cappuccino biscuit met boterroom vulling en chocolade topping

Cappuccino biscuit met boterroom vulling en chocolade topping

Recept categorie: Keuken: ,
Waardering:(5 / 5)

Recept voor een heerlijk Cappuccino biscuit met cappuccino boterroom vulling en chocolade topping. Is ook ...

Lees meer
Hoe je gevulde msemmen mag vouwen 2

Hoe je gevulde msemmen kan vouwen

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(5 / 5)

Er zijn verschillende manieren hoe je gevulde msemmen kan vouwen. Hieronder met foto’s hoe je ...

Lees meer
shorba - soep

Shorba – soep

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(4.5 / 5)

Het recept van Shorba, heerlijke soep met dit koude weer of tijdens de Ramadan in ...

Lees meer
Tajine van zoete kip met uien rozijnen en uien

Tajine van zoete kip met uien en rozijnen

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3.5 / 5)

Recept van een van de traditionele Marokkaanse gerechten, namelijk Tajine van zoete kip met uien ...

Lees meer
Loubia Marokkaanse witte bonen met kalfsvlees in tomatensaus

Loubia Marokkaanse witte bonen met kalfsvlees in tomatensaus

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(1 / 5)

Het recept van Loubia Marokkaanse witte bonen met kalfsvlees in tomatensaus. Is makkelijk te maken ...

Lees meer
Marokkaanse kipovenschotel met groenten in bord

Marokkaanse kipovenschotel met groenten Recept

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3 / 5)

Deze kipovenschotel is een leuke variant op bijvoorbeeld een tajine of marmita. Ik noem dit ...

Lees meer
Traditionele Marokkaanse Tajine met vlees en groenten

Marokkaanse Tajine met vlees en groenten

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3.3 / 5)

Ik had al tijden geen echte Marokkaanse Tajine met vlees en groenten meer gemaakt, dat ...

Lees meer