Recepten van deze keuken: Marokkaanse

De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.

FEQQAS RBATI (Feqqas (koekjes) uit Rabat)

FEQQAS RBATI (Feqqas (koekjes) uit Rabat)

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(4.4 / 5)

Serveer deze koekjes als onderdeel van een Marokkaanse theetafel met een lekker glas mintthee er ...

Lees meer
Gevuld bladerdeeg met gehakt

Gevuld bladerdeeg met gehakt

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(3.9 / 5)

Lekker Simpel te maken bladerdeegsnack met een heerlijke vulling van kefta en olijven.....

Lees meer
Sinaasappel schijven

Sinaasappel schijven

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(3.4 / 5)

Sinaasappel schijven, Schil de sinaasappels zo dat je ook het witte vel wegsnijd, dus je ...

Lees meer
Marokkaanse salade

Marokkaanse salade

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3.7 / 5)

Marokkaanse salade, lekkere maaltijd salade, ideaal voor bezoek. Je kunt het een dag van tevoren ...

Lees meer
Mloeie - melwi

Mloeie – melwi

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(4 / 5)

Mleoie - Meloui - Melwi, Dit alles bij elkaar mengen behalve bona met lauwe water ...

Lees meer
Mille feuille met banketbakkersroom

Mille feuille met banketbakkersroom

Waardering:(3.6 / 5)

Naar verluidt is de tompoes voor het eerst gemaakt door een Amsterdamse banketbakker. Hij zou ...

Lees meer
Paprikasalade

Paprikasalade

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3 / 5)

Paprikasalade, heel simpel, maar heel lekker. Je kan de paprika's ook in een oven roosteren, ...

Lees meer
Koude Marokkaanse wortelsalade

Koude Marokkaanse wortelsalade

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(4 / 5)

Koude Marokkaanse wortelsalade, maak de wortelen schoon en kook ze in water met een beetje ...

Lees meer
Aardappeldonuts

Aardappeldonuts

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(4 / 5)

Aardappeldonuts, Heerlijke donuts. Ik heb dit recept een keer van een meid gekregen, volgens mij ...

Lees meer
Warme Marokkaanse wortelsalade

Warme Marokkaanse wortelsalade

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3 / 5)

Warme Marokkaanse wortelsalade, maak de wortelen schoon en kook ze in water met een beetje ...

Lees meer