Recepten van deze keuken: Marokkaanse
De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.
Tchekchouka
Tchekchouka, De tomaten ontvellen, halveren en van pitjes ontdoen. Het vruchtvlees in stukjes snijden. De ...
Lees meerGefrituurde courgettes
Gefrituurde courgettes, Heerlijk vinden mijn kids dit met zelfgemaakte patat en frisse salade en gebakken ...
Lees meerSamosa’s gevuld met gehakt en rijst
Samosa's gevuld met gehakt en rijst, De originele samosa's worden gebakken in olie, maar persoonlijk ...
Lees meerMhansha van vis
Mhansha van vis, De calamar snij je in stukjes van anderhalf cm ongeveer, de reuzengarnalen ...
Lees meerKnapperige amandelkoekjes El ied recept
Knapperige amandelkoekjes, Eerst moeten de amandelen ontveld en fijngemalen worden. Doe de amandelen een paar ...
Lees meerSigaar; bamboekoekjes
Sigaar; Bamboekoekjes, Dit is een recept van Choumicha, zij heeft het afgelopen zaterdag gemaakt.
Lees meerBasmati rijst met kippenvleugels
Basmati rijst met kipvleugels, Neem wel een goede geurige Basmati rijst, en wees zuinig met ...
Lees meerZoete broodjes
Zoete broodjes, Lekkere voor bij de koffie. Dit zijn echt heerlijke broodjes, je moet er ...
Lees meer