Chocoladebrownies met noten en rozijnen

2005-10-14
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Chocoladebrownies met noten en rozijnen, Roer de eieren met de suiker en vanillesuiker. Voeg de bloem en cacao toe (hoef je niet te zeven) en meng dit, maar niet tot een glad beslag er moeten klontjes in blijven.

Ingrediënten

  • - 200 gr bloem
    - 300 gr suiker
    - 4 eieren
    - 75-100 gr cacao
    - Handje ongezouten noten, gemalen (ik heb pinda's gebruikt)
    - Handje rozijnen
    - 2 zakjes vanillesuiker
    - 200 gr gesmolten boter
    Voor het garneren:
    - 1 reep melkchocolade
    - Fijngemalen noten

Werkwijze

Stap1

Roer de eieren met de suiker en vanillesuiker. Voeg de bloem en cacao toe (hoef je niet te zeven) en meng dit, maar niet tot een glad beslag er moeten klontjes in blijven.

Voeg dan de gesmolten boter toe en meng dit erdoor. Weer niet glad maken. Schep dan de gemalennoten en rozijnen erdoor. Giet het in de ingevette bakvorm en bak 25 minuten in het midden van de oven.

Af laten koelen en bestrijken met de gesmolten chocolade (au-bain-marie smelten met een scheutje olie) en bestrooien met de fijngemalen nootjes. Hard laten worden in de koelkast en in de gewenste vorm snijden.

Ik heb pinda's gebruikt, maar je kan ook walnoten, pecannoten of amandelen nemen. Je kan de bovenkant ook bestrooien met poedersuiker of versieren met bruine en witte chocolade.

De foto is een beetje wazig, moest hem met de webcam maken, omdat mijn ouders de digitale camera mee hebben genomen op vakantie 🙁

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(4.6 / 5)

4.6 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Vermicelli seffa als nagerecht

    Vermicelli seffa als nagerecht

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Griesmeelcake met vanillevla

    Griesmeelcake met vanillevla

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (7)

  1. Geplaatst door Nacira aan 14-10-2005

    Nou meid foto is niet wazig valt mee, en het ziet er heerlijk uit!!

  2. Geplaatst door nadia aan 14-10-2005

    ik zal zegge dat het heeeel lekker eruit ziet

  3. Geplaatst door chefkokkin aan 14-10-2005

    Dit ziet er heerlijk uit!

  4. Geplaatst door soumiariffia aan 15-10-2005

    Waaauw het ziet er verukkelijk uit.. morgen het meteen uitproberen!! bedankt voor het recept.. Boussa

  5. Geplaatst door islamia23 aan 17-10-2005

    vraagje gaat er geen gist of bakpoeder in???

  6. Geplaatst door ellouisa aan 17-10-2005

    nee ze blijven heel laag

  7. Geplaatst door Missy_sebnia aan 23-10-2005

    looks good !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.