Recipes from Ingredient: Boter

Boter is de gekarnde room van melk. Men spreekt ook wel van roomboter, wat een pleonasme is, aangezien boter altijd van room gemaakt wordt. De productnaam boter is beschermd en moet ten minste 82% melkvet bevatten. Daarom wordt bijvoorbeeld het Engelse peanut butter niet vertaald als pindaboter, maar als pindakaas. Margarine is dus anders dan boter, ook al wordt het in dagelijks spraakgebruik ten onrechte soms zo genoemd.

Gamba's met charmoula in filodeeg

Gamba’s met charmoula in filodeeg

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(4 / 5)

Gamba's en kaas in een knapperig pakketje...

Lees meer
Mhensha met kip

Mhensha met kip

Recept categorie:
Waardering:(3.4 / 5)

Kleine mhensha gemaakt van deeg die je ook met elmefrok gebruikt, en gevuld met groenten ...

Lees meer
Bestilla met kip

Bestilla met kip

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(4.3 / 5)

Views: 101.680 Deel dit recept met anderen

Lees meer
Briouats met amandelen

Briouats met amandelen

Recept categorie:
Waardering:(4.2 / 5)

Views: 52.643 Deel dit recept met anderen

Lees meer
Marokkaans filotaartje (tonijn en ei)

Marokkaans filotaartje (tonijn en ei)

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(3.9 / 5)

Een knapperig Marokkaans voorafje

Lees meer
Fekkas met chocolade

Fekkas met chocolade

Recept categorie:
Waardering:(4 / 5)

een variant op de gewone fekkas

Lees meer
Ghoriba's met amandelen

Ghoriba’s met amandelen

Recept categorie:
Waardering:(3.6 / 5)

Views: 72.285 Deel dit recept met anderen

Lees meer
Harcha

Harcha

Recept categorie:
Waardering:(4.1 / 5)

Views: 129.766 Deel dit recept met anderen

Lees meer
Bachkito

Bachkito

Recept categorie:
Waardering:(4 / 5)

Views: 82.462 Deel dit recept met anderen

Lees meer
Amandelcake

Amandelcake

Recept categorie:
Waardering:(3.3 / 5)

Amandelcake, Een cake die altijd lukt en erg mooi presenteert.

Lees meer