Recepten van deze keuken: Marokkaanse
De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.
Rijst- en tonijnsalade
Begin met het koken van het rijst, als het klaar is laat je de rijst ...
Lees meerMini visbestilla’s
Deze heerlijke filodeegtaartjes zijn gevuld met een mengsel van vis, garnalen, groenten en mihoen. Ik ...
Lees meerKoksmutsjes
Deze mooie broodjes lijken op koksmutsjes, vandaar de naam 🙂 Het recept heb ik van ...
Lees meerMfouar – Marokkaans gestoomd vlees
Ik geef toe dat het een beetje vreemd klinkt als je het niet kent: "gestoomd ...
Lees meer“Spaghetti”-Chebbakia
De ramadan komt er weer bijna aan en dan slaan veel Marokkaanse vrouwen aan het ...
Lees meerMfouar – Marokkaans gestoomd vlees
Ik geef toe dat het een beetje vreemd klinkt als je het niet kent: "gestoomd ...
Lees meerBekendste Marokkaanse koekjes Gazellehoorntjes – Ka3b Leghzal
Het beroemdste Marokkaanse koekjes, ka3b leghzal. Ze zijn heerlijk en bijna iedereen is er gek ...
Lees meerKokosmaantjes met chocolade
Heerlijke kokosmaantjes, luchtige koekjes met chocolade-uiteinden. Het recept komt oorspronkelijk uit het boek van Nadia ...
Lees meerKeftaballetjes in tomatensaus
Algemeen bekend denk ik, maar zet het toch even neer, want het is en blijft ...
Lees meer