Recepten van deze keuken: Marokkaanse

De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.

Gehaktbrood (met of zonder ei)

Gehaktbrood (met of zonder ei)

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(4.5 / 5)

Gehaktbrood (met of zonder ei), Origineel gehaktbrood wordt heel anders gemaakt met ander deeg etc, ...

Lees meer
Mini mhensha met gemalen amandelen

Mini mhensha met gemalen amandelen

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(4.3 / 5)

Mini mhensa met gemalen amandelen, Maal de 350 gram amandelen met schil (niet te grof ...

Lees meer
Feqqas met gekonfijte fruit

Feqqas met gekonfijte fruit

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(4.8 / 5)

Feqqas met gekonfijte fruit, Begin eerst met het klutsen van de eieren samen met de ...

Lees meer
Aardappelschijfjes in een koekenpan of wok - Marmita

Aardappelschijfjes in een koekenpan of wok – Marmita

Recept categorie: , , Keuken:
Waardering:(3.9 / 5)

Recept van oude Marokkaanse vrouwen...die vroeger niet wisten dat je ook frietjes kan bakken...

Lees meer
Tajine met Kefta - Gehakt

Tajine met Kefta – Gehakt

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(4.4 / 5)

Tajine met Kefta, Gehakt, Tajine is een aardwerken pan die in Marokko in steenovens wordt ...

Lees meer
Tajine van visfilet

Tajine van visfilet

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3.2 / 5)

Tajine van visfilet, Tajine warm maken ui er in met een beetje olie bakken.

Lees meer
Amandelkoekjes

Amandelkoekjes

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(4.6 / 5)

Amandelkoekjes, In een tweede kom gemalen amandelen, geraspte citroenschil, vanille aroma en kaneel mengen; vervolgens ...

Lees meer
Ingelegde citroenen

Ingelegde citroenen

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3.9 / 5)

Ingelegde citroenen, Snij elke citroen in vieren, maar niet helemaal door zodat de schijfjes nog ...

Lees meer
Baghrir - gringo - marokkaanse pannekoek

Baghrir – gringo – marokkaanse pannekoek

Recept categorie: , , Keuken:
Waardering:(3.5 / 5)

Baghrir - Gringo - Marokkaanse Pannekoek, je neemt een mengkom en giet daar 400 ml ...

Lees meer
Konijn met Artisjokken

Konijn met Artisjokken

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(3 / 5)

Konijn met Artisjokken, dit is echt een heel lekker gerecht voor als je van konijn ...

Lees meer