Recepten van deze keuken: Marokkaanse
De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.
Kokosmaantjes met chocolade
Heerlijke kokosmaantjes, luchtige koekjes met chocolade-uiteinden. Het recept komt oorspronkelijk uit het boek van Nadia ...
Lees meerKeftaballetjes in tomatensaus
Algemeen bekend denk ik, maar zet het toch even neer, want het is en blijft ...
Lees meerGehaktbroodjes
Gehakt naar smaak kruiden en wat peterselie toevoegen. hak het uitje fijn en meng ook ...
Lees meerBoterspritsen
Boterspritsen of spritskoek is een koekje, dat al sinds de zestiende eeuw in de Nederlanden ...
Lees meerGriesmeel cake met vanille yoghurt en ananas.
Griesmeel cake met vanille yoghurt en ananas
Lees meerGele rijst met kip en groenten
Gele rijst met kip en groenten, Kipkruiden naar wens en laten staan. Rijst naar wens ...
Lees meerGarnalenbriwats
Garnalenbriwats, Te vergelijken met visbastilla, je kunt dus varieren met de vis, ik vind de ...
Lees meer