Recepten van deze keuken: Marokkaanse

De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.

Gezonde amandel-dadelmelk

Gezonde amandel-dadelmelk

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(4.5 / 5)

En u gelooft het misschien niet, maar ondanks hun mierenzoete smaak zijn dadels erg gezond ...

Lees meer
bissara baysara Marokkaanse erwtensoep

Bissara – baysara – tamarakt – Marokkaanse erwtensoep

Waardering:(3.8 / 5)

Er bestaat een zeer veelzeggende Marokkaanse uitdrukking die je gebruikt als een vriend in nood ...

Lees meer
Harira

Harira

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3.6 / 5)

Tijd voor harira

Lees meer
Tajine gehakt met groenten-pruimen-krieltjes

Tajine gehakt met groenten-pruimen-krieltjes

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(5 / 5)

tajine gehakt met groenten-pruimen-krieltjes

Lees meer
Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Spaghetti aioli ala Mimi

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(5 / 5)

Voor als je haast hebt, maar lekker wilt eten....

Lees meer
Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Pindakoekjes

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(3 / 5)

lekker luchtig koekje

Lees meer
Gevulde  sardines

Gevulde sardines

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(4.4 / 5)

RECEPT UIT HET KOOKBOEKJE DE mAROKKAANSE KEUKEN BIJ U THUIS van Hachemi Moumen. Ook de ...

Lees meer
Bissara-soep van groene spliterwten

Bissara-soep van groene spliterwten

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(3.3 / 5)

mijn Hollandse draai aan de Marokkaanse Bissara. Lekker op koude dagen; ook hier in Marokko ...

Lees meer
Gehakt van sardientjes

Gehakt van sardientjes

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(4.5 / 5)

smakelijk visgerecht. Zelfs degenen die niet echt dol zijn op vis vinden dit gerecht lekker. ...

Lees meer
Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Harira

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3.5 / 5)

Harira, marokkaanse soep die tijdens de ramadan gegeten wordt. Ook lekker in de koude winter.

Lees meer