Recepten van deze keuken: Marokkaanse

De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.

Gevulde paprika

Gevulde paprika

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(4.1 / 5)

Gevulde paprika, bak de uien, paprika kosbar de hete peper tot een charmila dan gooi ...

Lees meer
Zelfgemaakte honing

Zelfgemaakte honing

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(4.2 / 5)

Zelfgemaakte Honing, Heb je het ook al voorgehad? Je wenst wat chebakia te maken of ...

Lees meer
Lakrasem - krissat

Lakrasem – krissat

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(4.5 / 5)

Lakrachel, Deze broodjes zijn super zacht, lekker geurig. Ze zijn niet makkelijk te maken, maar ...

Lees meer
Mini msemmen - rghayef

Mini msemmen – rghayef

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(3.4 / 5)

Mini Msemmen - Rghayef, Vermeng het meel met de griesmeel en het zout. Voeg beetje ...

Lees meer
Worstenbroodjes (mini)

Worstenbroodjes (mini)

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(4.9 / 5)

Worstenbroodjes, Laat de bladerdeeg ontdooien, snij de bladerdeeg door midden (als je grote wil maken ...

Lees meer
Vis in de oven

Vis in de oven

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(4.4 / 5)

Vis in de oven, Maak de vissen goed schoon, en marineer ze met de chermoula. ...

Lees meer
Tchekchouka

Tchekchouka

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(4.8 / 5)

Tchekchouka, De tomaten ontvellen, halveren en van pitjes ontdoen. Het vruchtvlees in stukjes snijden. De ...

Lees meer
Muffins

Muffins

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(4.3 / 5)

Muffins, Meng cacao en boter en fijngehakte nootje in een kom, en doe ze ...

Lees meer
Za3louk ( Aubergine-salade)

Za3louk ( Aubergine-salade)

Recept categorie: , , Keuken:
Waardering:(3.5 / 5)

Za3louk ( Aubergine-salade), De aubergines grillen, en laten koelen en het vel verwijderen en in ...

Lees meer
Filodeeg met spinazie, kip en fetakaas

Filodeeg met spinazie, kip en fetakaas

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3.8 / 5)

Filodeeg met spinazie, kip en fetakaas, haal de goedkoopste spinazie, dat is de enige spinazie ...

Lees meer