Recepten van deze keuken: Marokkaanse

De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.

Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3.2 / 5)

Deze zachte zoete pretzels maakte ik afgelopen weekend toen het nog zo koud was. Het ...

Lees meer
Couscous salade

Couscous salade voor 6 personen recept

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(4.3 / 5)

Gisteren een buffetje gemaakt voor de surprise party van mijn prachtige mooie nichtje. Deze Couscous ...

Lees meer
Vermicelli seffa als nagerecht

Vermicelli seffa als nagerecht

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(2.8 / 5)

Vorig weekend visite gehad, als hoofdgerecht tajine gemaakt met gedroogde pruimen en abrikozen met salades ...

Lees meer
Sinaasappelcake een makkelijke recept

Sinaasappelcake een makkelijke recept

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3.2 / 5)

Deze sinaasappelcake is pas een makkelijke cake om te maken, mix alle ingrediënten samen en ...

Lees meer
Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(4.1 / 5)

Marokkaanse Briwat be louz of amandeldriehoekjes, wie kent deze heerlijke koekjes niet. Deze zijn een ...

Lees meer
Een verrassende met rijst gevulde kip en groenten-ovenschotel

Een verrassende met rijst gevulde kip in een groente-ovenschotel

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(3.4 / 5)

Ben je weleens inspiratieloos? Heb je verschillende overgebleven groenten in huis en weet je niet ...

Lees meer
Griesmeelcake met vanillevla

Griesmeelcake met vanillevla

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3.3 / 5)

Griesmeelcake smaakt lekker zacht met smaak van vanille. Heerlijk met een glaasje Marokkaanse thee.

Lees meer
Marokkaanse Harira soep

Traditionele Marokkaanse Harira soep

Recept categorie: , , , Keuken:
Waardering:(3.3 / 5)

Nog twee maanden ongeveer en dan is het weer ramadan insha Allah. Dan is de ...

Lees meer
Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(3.2 / 5)

Het recept van amandelghribya of amandelkoekje, een van de bekendste Marokkaanse koekjes. Wordt vaak met ...

Lees meer
Knoopbroodjes met peterselie en knoflook

Knoopbroodjes met peterselie en knoflook

Recept categorie: , , , Keuken:
Waardering:(4 / 5)

Deze heerlijke Knoopbroodjes met peterselie en knoflook kun je lekker eten bij je harira of ...

Lees meer